Com Sanar la Relació amb els Pares i Omplir-te de Força per Encarar el Futur

la relació amb els paresAvui volia compartir amb tu un exercici molt senzill per sanar la relació amb els pares. Es pot fer en cinc minuts, i és realment molt potent.

Els pares són molt importants. Tant, que és impossible estar bé si no estem en pau amb ells.

Aquest exercici et permetrà girar la vista cap enrere i mirar els teus pares i el teu passat amb uns ulls completament nous: uns ulls plens d’amor.

I no hi ha res sani més ràpidament una ferida que mirar-la amb amor.

La Importància de la Relació amb els Pares

L’exercici que et proposo el vaig llegir fa uns dies al llibre “Reconocer los que es”, d’en Bert Hellinger, que tracta sobre constel·lacions familiars. No sé si coneixes les constel·lacions familiars, però jo les he descobert fa relativament poc, i m’han deixat totalment sorprès i captivat.

Una de les moltes coses que he descobert gràcies a les constel·lacions és fins a quin punt depenem del nostre sistema familiar. En les constel·lacions familiars es veu molt clarament com determinats problemes que pensàvem que eren personals (malalties, bloquejos, dificultats,…) en realitat no ho són: són problemes que vénen del nostre sistema familiar (pares, avis, germans, etc. ). Els sistemes familiars funcionen com una unitat indivisible que es desajusta quan les persones que els integren no estan en pau entre elles.

Dins del sistema familiar, els pares són especialment importants. Ells són els que ens van donar la vida i, per tant, són la nostra connexió més directa amb la força que nodreix la nostra existència.

Per aquesta raó, no podem estar bé si no estem bé amb els nostres pares. És impossible.

Concretament, si hi ha alguna cosa de la teva vida que et fa mal, és molt probable que sigui un reflex de la teva relació amb els teus pares, encara que d’entrada sembli que no té res a veure.

No podem sanar la nostra vida si no sanem la nostra relació amb els pares. No podem mirar el futur amb força si no som capaços d’inclinar-nos davant els nostres pares, honrar-los per haver-nos donat la vida, i agafar l’amor que ens ofereixen amb humilitat i gratitud.

Com Sanar la Relació amb els Pares

L’exercici d’avui està pensat per sanar la relació amb els pares. Això, de manera indirecta, és una de les formes més potents de sanar la teva vida en general. Si ets capaç de mirar els teus pares amb amor i gratitud, sense jutjar-los, el teu passat deixarà de ser un pes, i passarà a ser la força que t’impulsa cap endavant.

Aquest exercici el pots fer independentment de com siguin els teus pares. És igual com et van tractar, i també és igual si són vius o si ja se n’han anat. Els teus pares et van donar la vida i, a la seva manera, t’estimen. I això és el que compta.

Per començar l’exercici, simplement tanca els ulls i imagina’t que ets davant de la teva mare. Posa’t mentalment davant seu i mira-la sense pensar en res concret.

Al principi, retrocedeix mentalment fins els teus primers dies de vida. Imagina’t que ets un nadó, i sent l’amor que ve de la teva mare. La teva mare t’estima més del que t’estimarà ningú en aquest planeta. Vau ser una unitat durant nou mesos. Després us vau separar una mica, però ella va seguir nodrint-te i estimant-te. Sent l’amor d’aquests primers dies. Sense pensar en res i sense jutjar com de bona o mala mare va ser. Ella t’estima. Sent el seu amor.

Un cop ho hagis fet, llavors imagina’t que el teu pare és al costat de la teva mare, i que també et mira. I sent la seva força.

Igual que abans, no jutgis com de bon o mal pare va ser. Ell t’estima i, a la seva manera, va lluitar per tu. Mira’l, i sent la seva força i el seu amor. No pensis en el que no et va donar, pensa que et va donar.

Llavors, amb la mirada fixa en l’amor del teu pare i de la teva mare, permet-te créixer una mica. Ves deixant que passin mentalment els anys, lentament, sense deixar de mirar l’amor dels teus pares. Passa per la infància, l’adolescència… Si en algun moment perds la connexió amb el seu amor, atura’t i torna-la a buscar.

No pensis en fets concrets de la teva vida. Simplement ves creixent mentalment mentre mires els teus pares i ells et miren a tu.

Pots veure com d’orgullosos estan de tu? Pots veure com et miren amb amor?

Segueix creixent, sense parar atenció a cap esdeveniment concret de la teva vida en cap moment. L’únic que compta és que tu estàs creixent i que els teus pares t’estan mirant amb amor.

Quan arribis a la teva edat actual, mira’ls una vegada més. Amb força i humilitat. Ara saps el que han fet per tu, oi?

Si ho veus, només pots fer una cosa més: inclina’t davant seu, amb respecte i amor. I digues: “us honro”.

Després gira’t. Sent el seu amor darrere teu, i posa’t a caminar.

Un futur brillant t’espera.

photo credit: AlicePopkorn via photopin cc

8 respostes a “Com Sanar la Relació amb els Pares i Omplir-te de Força per Encarar el Futur”

Gràcies Jan !
Fàcil i bonic.
Aquest vespre ho faré abans de la meditació…
Bé, serà com una meditació, perquè no he de pensar res només sentir el seu AMOR.
Gràcies
Anna

Sí, és ben bé com una meditació, però centrada en una de les forces més boniques del món: l’amor dels pares. Un abraçada Anna!

Respon

Jo tambe m’he emocionat llegint aquest escrit.Quan d’amor tinc cap als meus pares ancara que ja no estiguin amb mi
Gràcies

Moltes graciès per fer-me veure la vida amb altres ulls i amb forçes per continuar el camí. una abraçada molt forta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.