Què Són les Emocions Realment

Qué son las emocionesAvui parlarem de què són les emocions realment.

Tots tenim una idea general de què són les emocions, ja que tots les experimentem diàriament.

Tot i així, hi ha una certa confusió al respecte. Encara que hi estem acostumats, no sempre sabem què són realment ni quina funció tenen a la nostra vida. I això fa que ens costi comprendre-les i gestionar-les.

Per aquest motiu, avui parlarem de què són les emocions en detall.

Tenen un paper molt més profund del que sembla a primera vista.

L’Origen de les Emocions

En primer lloc, per entendre bé què són les emocions, començarem fent un viatge en el temps: retrocedirem fins al moment de la primera creació. Com veurem de seguida, aquest moment és molt important per comprendre les emocions.

Potser d’entrada pot sorprendre aquesta idea. L’origen de la creació és un dels misteris més grans de l’existència, i sovint creiem que és fora del nostre abast arribar a resoldre’l.

Però no és així en absolut.

De fet, en el fons del nostre cor tots sabem el que va passar, perquè érem allà.

Així que, més que escoltar aquesta història, et convido a obrir el teu cor i sentir-la. Tu hi eres.

I el que va passar va ser que, el Creador (o Déu, o com el vulguem anomenar) va tenir un pensament.

Aquest va ser el moment en què es va fer la llum: en un moment no hi havia res, només el buit, i al següent hi havia un pensament.

Només amb això, ja podem entendre moltes coses de l’existència.

Com va començar tot? Amb un pensament.

Què és la llum? Pensaments.

Què és la realitat en la seva última essència? Pensaments.

Però de cara a entendre les emocions, que és el tema d’avui, el més important és que, en el moment de tenir aquest primer pensament, el Creador va sentir una gran alegria.

En el moment de la creació, el Creador va veure que podia expressar-se i crear coses noves, i això el va omplir d’il·lusió, amor i felicitat.

És a dir, la primera emoció que va existir va ser la felicitat. I es va produir quan, com a conseqüència del primer pensament que va tenir, el Creador se’n va adonar que podia expressar-se a si mateix i crear.

I això, a dia d’avui, segueix sent tan cert com la primera vegada que va passar.

La Relació entre el Creador i Tu

És possible que, en l’escoltar aquesta història, algú es pregunti per què hem retrocedit tant en el temps. D’entrada, pot semblar que la nostra vida quotidiana no té gaire relació amb l’origen de la creació.

Però no és així en absolut. Per entendre bé la nostra vida en general, i les emocions en particular, és crucial entendre aquest moment inicial.

Per tres motius.

El primer és que aquesta història de la creació no és una història llunyana sobre un ésser desconegut: en realitat és la nostra història.

Encara que ho hem oblidat, nosaltres som aquest ésser que va tenir el primer pensament. Nosaltres som el Creador. Simplement ens hem introduït en una forma humana durant un temps (més sobre aquest tema aquí).

El segon és que, atès que som el Creador, també creem la nostra vida amb els nostres pensaments. Aquest és un dels coneixements més importants de l’existència, i a poc a poc l’estem tornant a recordar: no creem la nostra vida a través de les nostres accions, com sovint creiem, sinó a través dels pensaments. Tot el que vivim sorgeix del que pensem (més informació sobre això aquí).

I el tercer és que en aquest moment inicial es troba l’essència de la nostra felicitat.

Dèiem que, quan vam tenir el primer pensament, vam sentir una gran alegria, perquè vam veure que podíem expressar-nos i crear. I això segueix sent vàlid en la nostra vida actual.

Pensa-hi un instant. En quins moments de la teva vida et sents bé? De vegades creiem que ens sentim bé quan estem fent coses que ens agraden o quan les circumstàncies que ens envolten són agradables. Però això no és cert. Podem estar en un entorn aparentment favorable i sentir-nos tristos, per exemple.

El motiu és que les nostres emocions no depenen de factors externs, sinó dels nostres pensaments. Ens sentim bé quan estem pensant en coses que ens agraden.

O, el que és el mateix: ens sentim bé quan tenim pensaments constructius.

I això és exactament el que va succeir en el primer moment de la creació.

De fet, cada instant de la nostra existència és una repetició d’aquell moment creatiu inicial. A cada instant de la teva vida tens l’oportunitat de crear un nou pensament; igual que vas fer la primera vegada. I si aquest pensament és lluminós i constructiu, et sentiràs bé.

Igual que la primera vegada.

L’Origen de les Emocions “Negatives”

A partir del que hem explicat, ja podem tenir una imatge clara del que són les emocions “positives”: són una sensació que es produeix en nosaltres quan tenim pensaments constructius.

Quan tenim pensaments que van a favor de la vida, la nostra essència creadora s’expressa de forma pura i lluminosa, i ens sentim bé.

Ara bé, què passa quan tenim pensaments que no van a favor de la vida? Què passa quan tenim pensaments del tipus “això no m’agrada”, “això és lleig” o “això no hauria d’existir”?

Doncs que llavors ens allunyem de la bellesa de la creació. Ens allunyem de la nostra essència creadora i ens sentim malament.

Així doncs, totes les nostres emocions, tant les agradables com les desagradables, són una resposta als nostres pensaments.

I, atès que els pensaments són l’eina amb la qual creem la realitat, les emocions són una resposta al que estem creant en cada moment.

Què Són les Emocions Realment

Resumint el que hem explicat, les emocions són una sensació que es produeix en nosaltres cada vegada que creem un nou pensament.

Si és un pensament constructiu, ens sentim bé.

I si és un pensament no constructiu, ens sentim malament.

Així que, entre altres coses, les emocions ens recorden contínuament el que realment som.

Tots nosaltres som el Creador. I la nostra essència és crear coses boniques.

Si ens sentim bé, vol dir que estem fent exactament això.

I si ens sentim malament… vol dir que ens hem despistat una mica 😉

Un gran abraçada,

Jan

8 respostes a “Què Són les Emocions Realment”

Estic estudiant Musicoterapia i estic interessada en les altes capacitats dels infants i joves. Voldria saber si tens algun llibre sobre aquests temes.
Gràcies!

Moltes gràcies Jan!!
M’ha agradat molt l’article, està molt ben explicat.
Sembla molt fàcil perquè som nosaltres els que decidim què pensem, però com costa, a vegades ;-))

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.