Avui volia compartir amb tu un mètode molt eficaç per a prendre decisions.
A mi me’l van explicar fa poc i l’he estat provant, i la veritat és que va molt bé.
És un mètode que pot sorprendre al principi, però val la pena provar-lo abans de jutjar-lo o descartar-lo.
Els dubtes són una de les fonts més grans de malestar a la vida. Poques coses pesen tant com un dubte.
I amb aquest mètode pots connectar amb la profunda saviesa que hi ha al teu interior, i alliberar-te’n per sempre.
Com Prendre Decisions Sense Equivocar-te
Aquest mètode per prendre decisions consisteix en el següent. En primer lloc, tria un dubte que tinguis i pensa en les opcions que estàs considerant. Per exemple, potser tens una oferta de feina i estàs dubtant si acceptar-la o no. O potser t’han recomanat una determinada teràpia per a un problema de salut, i no saps si fer-la o no.
Quan ho tinguis, escriu cada opció en un full de paper diferent. Per exemple, en un full escrius “acceptar l’oferta de feina” i a l’altre “no acceptar-la”. En general, acostuma a ser més fàcil si ho limites a dues opcions, però pots posar-ne més si ho consideres necessari.
Després gira els fulls, barreja’ls bé i posa’ls a terra ben separats l’un de l’altre. L’objectiu és que tinguis els fulls a terra cap per avall sense saber què hi posa a cadascun d’ells.
Un cop fet tot això, comença la part important. Pren-te uns segons per relaxar-te i connectar-te bé amb tu mateix. I, quan estiguis llest, posa’t a sobre d’un dels fulls.
I deixa’t sentir.
El que succeirà en aquest punt és que notaràs la vibració que et transmet l’opció que hi ha al paper. És possible que et sorprengui aquesta idea i que pensis que no pot ser, però si ho proves ho veuràs amb molta claredat.
Pren-te el temps que necessitis i fixa’t molt bé en el que sents, sense jutjar ni reprimir res. Si sents la necessitat de fer alguna cosa (riure, moure’t, anar-te’n, estirar-te, plorar, etc.), fes-ho. És molt important que connectis bé amb les sensacions que sentis.
Un cop ho tinguis clar, surt del primer paper, torna a relaxar-te uns segons, i repeteix el procés amb el segon paper. Igual que abans, no et reprimeixis ni intentis controlar res. Recorda que a nivell conscient no saps què hi posa al paper, així que la teva ment conscient no pot fer res. Deixa que el teu subconscient et guiï.
Un cop tinguis clar què sents a cada paper, llavors gira els fulls per veure què hi posa.
I ja tens la resposta.
Com Funciona Aquest Mètode per Prendre Decisions
Aquest mètode està basat en la metodologia de les constel·lacions familiars. Si ja coneixes les constel·lacions, segurament de seguida et sentiràs còmode amb la idea; però si no, és possible que et sorprengui bastant: com pot ser que funcioni una cosa així? Si ni tan sols sabem què posa a cada paper…
La resposta és que a nivell conscient no sabem quina és cada opció, però a nivell subconscient si. I el nostre subconscient sap moltes coses.
No hem oblidar que en aquest univers tot és una unitat. Tot està connectat. I si tot està connectat, vol dir que podem accedir a qualsevol informació que vulguem.
I això és el que passa quan apliquem aquest mètode. Quan ens posem a sobre de cada paper, connectem a nivell subconscient amb l’energia de l’opció que hi hem escrit.
Però, més que intentar entendre-ho de forma racional, si tens dubtes el millor és provar-ho. D’aquesta manera ho veuràs i ho sentiràs per la teva pròpia experiència.
Com Treure-li Tot el Profit a Aquest Mètode
La idea principal d’aquest mètode per prendre decisions és molt senzilla. Només s’ha d’escriure cada opció en un paper, barrejar-los bé i després deixar-se sentir.
Però per treure-li tot el profit, hi ha alguns punts que va bé tenir en compte.
El primer és assegurar-nos molt bé que no sabem què hi posa a cada paper.
Si veiem alguna cosa que ens dóna alguna pista del que hi posa a cada full, la nostra ment conscient intervindrà i ens serà més difícil connectar amb la nostra saviesa més profunda.
Per aquest motiu, jo sempre faig servir un llapis i escric molt fluixet per assegurar-me que no es veu res en girar el full. Evito fer servir retoladors o bolígrafs, que poden transparentar fàcilment.
Planteja’t Opcions que Puguis Fer Immediatament
En segon lloc, és molt aconsellable plantejar opcions que siguin a les nostres mans i que puguem dur a terme de forma més o menys immediata. No preguntar coses que de moment no podem fer.
Per exemple, imaginem una persona està pensant en la possibilitat de canviar de pis, però que encara no ha començat a buscar.
En un cas així, la primera possibilitat que se li pot ocórrer és preguntar-se si ha de canviar-se de pis, i posar en un paper “canviar-me de pis” i a l’altre “quedar-me on sóc”. Però això en molts casos no seria el més apropiat, per diversos motius.
En primer lloc, mudar-se és una cosa encara no pot fer. No té cap pis concret on anar. Així que si surt que sí, pot ser que es quedi amb una sensació d’intranquil·litat i de més dubtes, perquè no sap a on anar i no pot aplicar-ho immediatament.
A més a més, pot ser que la resposta correcta sigui “depèn”: depèn del lloc on vagis, depèn del moment, etc. I això farà que segurament tingui sensacions molt confuses quan es posi a sobre de cada paper.
Per evitar tot això, seria molt més profitós preguntar si hauria de començar a buscar pis, que és una cosa més concreta i que sí que pot fer immediatament. Si surt que no, ja sap que el més positiu per a ella de moment és quedar-se. I si surt que sí, ja sap que ha de començar a buscar. A curt termini, els dubtes desapareixen.
I si més endavant troba un pis que li agrada però té dubtes, llavors pot preguntar si seria positiu traslladar-se a aquest pis concret.
Així que, quan estiguis a punt de fer aquest exercici i hagis triat les opcions, pregunta’t primer: aquestes opcions que estic plantejant són opcions concretes que són a les meves mans i que puc aplicar de seguida? O són opcions una mica difuses i que en realitat encara no puc fer?
L’objectiu d’aquest exercici és prendre decisions i posar-nos en marxa. I per això és molt millor preguntar coses concretes que puguem fer ja mateix.
Preguntar des de la Il·lusió i les Ganes de Saber
I, finalment, és important intentar fer l’exercici des de la il·lusió i les ganes de descobrir, i no des de la por.
Moltes vegades, quan tenim un dubte important, el vivim amb angoixa i preocupació. No sabem què fer, i tenim por.
Això és molt comprensible; ens passa a tots. Però a l’hora de fer aquest exercici, val la pena fer un petit esforç per apartar momentàniament la mirada de la por. Funciona molt millor si ho fem amb il·lusió i amb ganes de descobrir.
Per a això, pots dir-te alguna cosa així a tu mateix: tinc un dubte que em preocupa, i és totalment normal que sigui així. Els dubtes formen part de l’experiència humana. Però ara faré un exercici que em donarà llum, i el faré amb il·lusió. Tinc ganes de saber quina és la millor opció per a mi, i ho posaré tot de la meva part per descobrir-ho.
I després, des d’aquestes ganes de veure i comprendre, fas l’exercici.
Hi ha un pou infinit de saviesa al teu interior.
I si connectes amb ell, veuràs amb molta claredat quin és el teu camí.
2 respostes a “Com Prendre Decisions Sense Equivocar-te Mai i Alliberar-te del Pes dels Dubtes”
Ho provaré, perquè he fet constel.lacions familiars i no havia pensat aquest mètode per resoldre dubtes. Si es fa bé, és sorprenent i tranquilitzador perquè saps que el que sents és veritat. Gràcies per l’article.
És veritat Lluís, quan es fan constel·lacions, es nota amb molta claredat que el que sentim és cert. Costa de creure al principi, però quan es prova no hi ha dubtes. Una abraçada!