Els 5 Millors Llibres per Atreure l’Abundància i la Prosperitat a la Teva Vida

Com atreure l'abundància i la prosperitatAvui parlarem dels cinc millors llibres per atreure l’abundància i la prosperitat a la teva vida.

Ã’bviament, no són els millors llibres en termes absoluts, sinó els que a mi més m’han agradat i més m’han servit en el meu camí personal.

Com vam comentar fa unes setmanes al blog, l’abundància és un dels quatre pilars que sustenten una vida feliç. Sovint tenim la sensació que els diners són una cosa dolenta i bruta, però no és així. Els diners són una eina, i l’únic que fan és amplificar el que ja hi ha en el nostre interior. Si estem desequilibrats, els diners amplifiquen el desequilibri; però si estem equilibrats, amplifiquen l’equilibri.

Així que si has aconseguit un mínim equilibri personal intern, no li tinguis por als diners.

Al contrari, obre’ls les portes de la teva vida. T’ajudaran a estar molt millor.

I una de les millors maneres de fer-ho és llegir llibres sobre el tema. Hi ha moltes persones que han dedicat la seva vida a comprendre com funciona la riquesa, i podem nodrir-nos d’elles i connectar amb la seva energia d’abundància i prosperitat.

Els Diners i la Llei de l’Atracció

El primer llibre d’aquesta llista és “Els Diners i la Llei de l’Atracció”, d’Esther i Jerry Hicks.

Si hagués de recomanar un sol llibre sobre benestar econòmic, o fins i tot sobre la vida en general, probablement seria aquest. És dels pocs llibres que he llegit més d’una vegada, i és possible que el torni a llegir.

És un llibre que parla de com atreure l’abundància i la prosperitat, però en realitat va molt més enllà d’això. Parla de la importància dels nostres pensaments, no només a la nostra situació econòmica, sinó a tota la nostra vida.

Tot el que ens passa depèn dels nostres pensaments. Tot.

I la nostra economia també.

Així que si vols millorar la teva situació econòmica, la teva prioritat absoluta ha de ser millorar els teus pensaments sobre els diners. Els actes no tenen cap força per si sols si no van acompanyats de pensaments.

L’abundància, igual que tot a la nostra vida, és una qüestió mental. I aquest llibre t’ho recorda a cada pàgina i t’acompanya perquè la puguis aconseguir.

La Ciència de Fer-se Ric

El segon llibre és “La Ciència de Fer-se Ric”, de Wallace D. Wattles.

Aquest llibre ja té més d’un segle, i es nota en el seu l’estil, però tot i així és molt potent.

El fil principal del llibre va en la mateixa línia que “Els Diners i la Llei de l’Atracció”: la clau de la nostra vida és als nostres pensaments. Però a part d’això, dóna diverses pautes concretes que hem de seguir per atraure l’abundància.

Totes les pautes que dóna són molt interessants, però n’hi ha dos que em semblen especialment importants.

La primera és que, per atreure l’abundància i la prosperitat, hem de donar sempre més valor als altres del que rebem d’ells a canvi.

És a dir, si venem alguna cosa (i tothom ven alguna cosa; els assalariats venen el seu temps), el que venem ha de tenir més valor que els diners que rebem a canvi. Si vens un producte, aquest producte ha de tenir més valor que els diners que cobres per ell. O si vens el teu temps a una empresa, el que fas en aquest temps ha de tenir més valor que el salari que reps a canvi.

Aquesta idea és molt important, perquè és el contrari del que acostumem a fer. La majoria de persones volem rebre més del que donem. I la prosperitat no funciona així. Per prosperar, sempre has de donar més del que reps.

I la segona pauta important és que sempre, en tota circumstància, has de transmetre la vibració de ser una persona que avança. Les teves paraules, les teves converses i la teva actitud en general ha de ser la d’una persona que avança.

Així que has de cuidar molt el que dius i la imatge que transmets. Oblida’t de les queixes, els laments i les converses pessimistes. L’univers està escoltant, i allò que expresses és el que rebràs.

L’Home més Ric de Babilònia

El tercer llibre és “L’Home més Ric de Babilònia”, de George S. Clason.

Aquest llibre, ambientat a l’antiga Babiliona, tracta d’un grup de treballadors que es pregunten per què, tot i treballar durament dia rere dia, no aconsegueixen prosperar. Arriben a la conclusió que alguna cosa estan fent malament, així que decideixen anar a buscar l’home més ric de la ciutat i preguntar-li quins són els secrets de l’abundància.

Quan el troben i li fan la seva petició, l’home ric accedeix a compartir els seus coneixements, i prepara una sèrie de reunions on els va donant les claus per prosperar econòmicament.

Concretament, els dóna 7 claus, però per a mi la primera és la més important, i amb diferència. És molt simple, però conté un gran poder.

És aquesta: de cada deu monedes que guanyis, un és teva perquè l’estalviïs.

Que traduït als nostres temps vol dir que has d’estalviar el 10% del que guanyis (com a mínim). I has de fer-ho just en el moment que ho guanyes. No es tracta d’anar gastant durant el mes i intentar que al final et sobri el 10%, sinó que just quan reps un ingrés, el 10% l’has d’apartar directament i viure amb la resta.

En molts casos, això implica una gran transformació a nivell intern.

En un primer moment, algú pot pensar: és impossible, arribo molt just a final de mes. No podré estalviar el 10% de cap manera. Però no és cert. Si un s’ho proposa, ho aconsegueix.

Si tots els diners que arriben a les teves mans se t’escapen de seguida, serà molt difícil que puguis prosperar. Així que has d’aprendre a retenir una part del que guanyes.

Pare Ric, Pare Pobre

El quart llibre d’aquesta llista és “Pare Ric, Pare Pobre”, de Robert Kiyosaki.

Aquest és un llibre que em va impactar molt quan el vaig llegir, però no sé si m’agradaria si el tornés a llegir ara. No és un llibre espiritual en absolut, i per a les persones espirituals alguns dels temes que tracta poden ser una mica incòmodes. Però precisament per això serveix com a impuls per posar els peus més a terra, i a mi em va ajudar molt en aquest sentit.

A les seves pàgines, trenca molts tabús i mites sobre els diners, i explica molts conceptes interessants sobre la prosperitat. Si ets com jo que tens tendència a estar amb el cap més al cel que a la terra, et pot servir per baixar una mica i connectar més amb la teva energia terrenal.

El Canal de Dimitri Uralov

I finalment, el cinquè llibre d’aquesta llista no és un llibre, sinó un canal de YouTube: el canal de Dimitri Uralov.

En Dimitri tracta molts temes relacionats amb l’economia, però la seva especialitat principal són les finances personals: com gestionar els diners que van passant per les teves mans.

Fa uns quants anys que segueixo la seva feina, i m’agrada molt. Tracta les finances de forma molt pràctica, i també molt humana. I gràcies a ell, a casa la gestió de la nostra economia familiar ha fet un gran canvi a millor: ara estalviem a principi de mes i no al final, tenim comptes separats per als diferents tipus de despeses, sabem en què gastem els diners, etc . No anem gastant sense més a mesura que arriben les factures, sinó que ho tenim tot ben organitzat (o gairebé tot 🙂 ).

Segons com es miri, organitzar les finances personals pot semblar una mica avorrit. Però un cop ho prepares, és gairebé automàtic i flueix molt millor. Per a mi, és semblant al concepte de Marie Kondo sobre l’ordre de la casa: quan saps les coses que tens, on les tens i per què les tens, l’energia de la casa és diferent.

Doncs amb els diners passa el mateix: quan hi poses consciència, els cuides i els organitzes amb amor, flueixen de forma diferent.

Tot és diferent quan ho il·lumines amb la teva consciència i el teu amor.

L’economia també.

Un gran abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.